Gyakran ismételt kérdések

Miért éri meg ContiGrass-t telepíteni?


A ContiGrass 1) azonnali zöld felületet jelent a gyeprácsozott területen, 2) ami könnyen fenntartható, 3) javítja a gyeprácsok esővíz szikkasztó képességét és 4) mindezek mellett olcsóbb megoldás hosszútávon. 1) A ContiGrass blokkosított füvet jelent. Ezeket a blokkokat nagyon egyszerűen és gyorsan bele lehet illeszteni a gyeprács üres celláiba. A telepítés négyzetméterenként 1-2 percet vesz igénybe, a munka könnyű, gyors, és azonnali eredményt ad. 2) A blokkosított megoldás miatt elég csak a megrongálódott elemet eltávolítani, nem kell a teljes gyeprácsozott felszínt megmozgatni. A hétköznapi karbantartás is lényegesen egyszerűbb, csupán néha kell a leveleket leseperni a tetejéről. 3) A ContiGrass nem tölti ki a gyeprács cellájának teljes térfogatát, viszont lehetőséget ad az esővíznek erre. Cellánként több mint 7 deciliter vizet képes a gyeprács eltárolni, ez négyzetméterenként 35 liter vizet jelent. Egy ekkora mennyiségű esővizet elhullató zápor évtizedenként egyszer-kétszer fordul elő. A ContiGrassosított gyeprácsok a térdig érő árvizek ellen vannak. 4) A ContiGrass ára egyszeri befektetés sok-sok éven, akár 10-15 éven keresztül. Ez idő alatt csak minimális gondozást igényel, szemben a hagyományosan előkészített gyepráccsal. Ez utóbbit évente újra kell füvesíteni, hogy olyan szép zöld legyen, mintha ContiGrass-t alkalmazott volna. Németországban további előny a szennyvíz díj csökkentése. A Wattsi Labor Kft. csapata nagy erővel dolgozik azon, hogy a ContiGrassosított gyeprácsok 100%-os szennyvízdíj kedvezményt kapjanak.
Hogyan lehet ContiGrass-t venni?


Vagy használod a webshop kosár funkcióját, vagy személyes árajánlatot kérsz. Kérhetsz továbbá egy személyes felmérést a gyeprácsod állapotát illetően. Ha bármiben a segítségedre lehetünk, vedd fel velünk a kapcsolatot a honalpunkon keresztül, de akár facebookon, instagramon. Bővebben erről ebben a blog bejegyzésünkben olvashatsz: https://www.contigrass.com/post/hogyan-rendeljunk-contigrass-t
Én szívesebben vennék élőfüves ContiGrass-t! Lehet ilyet kapni?


Egyelőre sajnos nem kapható az élőfüves ContiGrass termékünk. Várhatóan erre csak 2021 tavaszáig kell várni. Jelenleg a műfüves termékeinkre koncentrálunk, de célunk, hogy minden vásárlói igényt kielégítsünk.
Honnan tudhatom biztosra, hogy a ContiGrass illik az én gyeprácsomba?


Bármilyen kétség felmerül, mi szívesen állunk rendelkezésedre, hogy eloszlassuk azt. A ContiGrass Saddle 10 az általunk hagyományos gyeprácsnak becézett termékbe illeszkedik. Ilyen gyeprácsot majdnem mindegyik kültéri beton elem gyártó cég gyárt, szabvány méretben. Ez a szabvány méret a 40x40 cm vagy 60x40 cm szélességű és hosszúságú termék, amely 10 cm magas. A zöldfelület aránya a teljes felülethez viszonyítva 30-40% körül van. A ContiGrass Saddle 10 8,4x8,4 cm méretű, négyzet keresztmetszetű, 10 cm magas cellába már gond nélkül belemegy. A cella méretének felső határa 9,0x9,0 cm. Ha még mindig bizonytalan vagy, kérjél egy ingyenes felmérést közvetlenül tőlünk, vagy ingyenes termékmintát.
Miért jobb a ContiGrass más megoldásoknál?


A ContiGrass azonnali és esztétikus megoldást ad. És ez csak a lista eleje.

 1. Mi a ContiGrass-t már fűvel ellátva adjuk át Neked, vagy helyezzük bele a gyeprácsodba,
 2. emiatt nem kell arra várnod, hogy a fű hónapok alatt kinőjön, azonnali eredményt kapsz.
 3. A ContiGrass telepítése sokkal gyorsabb a hagyományos megoldásnál. 2-3 perc alatt lehet egy négyzetmétert telepíteni, szemben az 1 órával.
 4. A ContiGrass-ban a fű a gyeprács felszínéhez képest süllyesztve található, ezáltal védve van a kitaposástól.
 5. Műfű révén nincs értelme kiszáradásról beszélni, de a tűző napon is tovább bírja, mint a hagyományosan előkészített gyeprácsban a fű.
 6. A gyeprács 3x hatékonyabban nyeli el az esővizet, ha ContiGrass van benne.
 7. Az élettartama egy hagyományosan előkészített gyeprácsban nevelkedő fűnek elég limitált, míg a ContiGrass Saddle 10 akár 10 évig is megtarthatja eredeti szépségét.
 8. Minimális a karbantartása: nem kell nyírni, locsolni stb.
 9. Sokkal egyszerűbb a felújítása.
A hagyományos eljárás alatt a ContiGrass megjelenése előtt alkalmazott füvesítési, vagy gyeprács cella kitöltési eljárásokat értjük. Leggyakrabban a gyeprácsok celláit földdel töltik ki, melyre fűmagot szórnak, de gyakran alkalmazott eljárás, hogy kaviccsal töltik ki a cellákat. Mi ezeket tekintjük hagyományos eljárásnak. Bárki, akinek van gyeprácsozott területe tudja, hogy hatalmas munka azt szépnek, füvesnek, gyommentesnek megtartani.
Nem olvad meg a műanyag a melegtől, ami érheti?


Kipróbáltuk, nekünk nem olvadt meg. Meleg alapvetően három helyről érheti a műanyagot. 1. A Napból, 2. a betonból és 3. a ráparkoló autó felhevült motorjából.

 1. A Napból származó hő a legkisebb jelentőségű. Ez közvetlenül a ContiGrass-t csak minimálisan tudja felmelegíteni. A Nap hője viszont felmelegíti a betont, és így el is érkezünk a 2.-es ponthoz.
 2. A beton egy meleg nyári napon 70-80 fokosra fel tud hevülni. A fű nem érintkezik közvetlenül a betonnal, így a pár centis levegőréteg már ad egy védelmet. Amennyiben mégis érintkezik a betonnal, úgy nem zárható ki, hogy egy-két szál meg fog olvadni, de ez nem fog látható esztétikai romlást eredményezni.
 3. Az autókat manapság alvázvédő lemezzel látják el. Amennyiben ilyen nincs az autón, akkor sincsen semmi probléma, a hő ugyanis felfele száll. A motor biztosan nem fog érintkezni a fűvel, a kettő között lévő levegőréteg pedig biztosítja a megfelelő szigetelést, hogy ne olvadjon meg a fű.
Tűsarkú cipővel használható?


A gyeprács és a tűsarkú cipő egy veszélyes párosítás a mi szemünkben. Ezen a helyzeten a ContiGrass se nem ront, se nem javít. A gyeprácson való közlekedéskor tűsarkú cipőben megnő a botlás kockázata, emiatt fokozott odafigyelést igényel a tevékenység. Mi nem vállaljuk a felelősséget olyan esetekre, amikor baleset történik a ContiGrass-szal telepített gyeprácson történő közlekedéskor tűsarkú cipőben. Ha megoldható, javasolunk egy gyors cipőcserét még az autóban, mielőtt a gyeprácsra lépnénk.
Más árnyalattal és szálhosszal rendelhető a termék?


Igen! 4 féle műfűvel kérheted a ContiGrass-odat. A Coplay Green 12 mm-es, a Kirkstall és a Lagoon 25 mm-es, a Downton pedig 37 mm-es szálhosszúságú. A rövidebb szálhosszúságú fűvel rendelkező ContiGrass-t ajánljuk kocsibejárókhoz, parkolókhoz. A hosszabb szálhosszúságú fűvel rendelkező ContiGrass-t gyalogos forgalomnak kitett területre vagy rézsűbe javasoljuk. Ha bármilyen kérdésed van, az elérhetőségeink egyikén jelezd számunkra. Színárnyalatbeli módozatok valamivel később fognak felkerülni az opciók közé, de azon is folyamatosan dolgozunk.
Hogyan tudom kiszámolni, hány darab ContiGrass-t kell megrendelnem?


Erre két megoldás létezik. Vagy (1) megkérsz minket, hogy számoljuk le Neked, vagy (2) Te leszámolod és elküldöd nekünk. (1) Kérj egy ingyenes gyeprács felmérést, és elvégezzük helyetted a számolgatást. (2) Használd az elérhető kalkulátoraink közül a számodra leginkább szimpatikust. Mi is azokat használjuk a számításhoz.
Milyen képleteket alkalmaztok a kalkulátoroknál?


1-es kalkulátor Saddle 10=5x*5y+(5x-1)*(5y-1) Saddle 10H=(5x-1)*2+(5y-1)*2 ahol x=a gyeprácsozott terület egyik oldalahossza méterben megadva és y=a gyeprácsozott terület másik oldalhossza méterben megadva. 2-es kalkulátor Lényegében megegyezik az 1-es kalkulátorban használt képlettel, és a téglalapokra bontott területekre kiszámolt értékeket adjuk össze. Annyi bonyolítás van benne, hogy a téglalapokra bontott területek közös oldalainak hosszát a különálló területek kerületéből és az összes kerület különbségéből számoljuk ki. Az így kapott értéket a 2-es kalkulátor Saddle 10H kiszámításához alkalmazott képletét használjuk, majd ezzel korrigáljuk a korábban megkapott szummát. Saddle 10H=kerület*5-sarokpontok száma 3-as kalkulátor Saddle 10=a*b*6+(3*a-1)*(2*b-1) és Saddle 10H=(3*a-1+2*b-1)*2 ahol a=a gyeprácsok száma a 60 cm-es oldalhossz mentén és b=a gyeprácsok száma a 40 cm-es oldalhossz mentén, valamint Saddle 10=a*b*4+(2*a-1)*(2*b-1) és Saddle 10H=(3*a-1+2*b-1)*2 ahol a=a gyeprácsok száma az egyik 40 cm-es oldalhossz mentén és b=a gyeprácsok száma a másik 40 cm-es oldalhossz mentén.

Magyar.png

Frequently asked questions

Why is it worth to install ContiGrass?


ContiGrass 1) gives you an instant green surface, where grass pavement stones are laid, 2) which is easy to maintain, 3) increases the water permeability of the pavement, and 4) cheaper in long terms.

 1. ContiGrass is a modulated grass block. It is really simple and quick to insert these blocks into the empty cells of the grass pavement stones. It takes a few minutes to install a square meter, not much of a workload, and when you are done, your pavement is also done.
 2. Due to the modulated system, it is enough to remove and replace the damaged blocks only; you don’t need to move the whole pavement for renovation. Everyday maintenance is also very simple; you might need to sweep the leaves off the pavement. That’s all.
 3. ContiGrass does not fill the whole volume of the cell, therefore provides a pool to the rainwater to do so. About 700 milliliters of rainwater can be stored in each and every cell, as long as it takes for the ground below to absorb this water in, which means an about 35 liters of water pro square meters. A thunderstorm with this amount of water falls only a few times a decade. Grass pavement stones with ContiGrass are optimal solution in avoiding floods after heavy rains.
 4. The price of ContiGrass is a one-time investment in 10-15 years. It requires minimal maintenance, unlike grass pavement stones grassed with conventional methods. Such grass pavement stones needed to be refreshed every couple of years in order to achieve the beauty ContiGrass can give you. In Germany, for example, another motivation is the reduction of savage water bills.
How can I buy ContiGrass?


Either you use the shopping function of our webshop, or you request a personalized quotation. You can request a grass pavement stone examination free of costs. In case we can help you with anything, please contact us through our webpage, or on our Facebook or Instagram.

You can read more about this topic in the following blog (only in Hungarian): https://www.contigrass.com/post/hogyan-rendeljunk-contigrass-t
I would rather buy ContiGrass with living grass. Do you have that kind of products?


Unfortunately, not yet, we don’t have ContiGrass with living grass. Probably we have this product by spring 2021. For now, we are concentrating on our artificial grass products, although it is our mission to satisfy our costumers’ needs.
How do I know that the ContiGrass fits into my grass pavement stone?


ContiGrass Saddle 10 fits into the grass pavement stones we call conventional grass pavement stones. These types are manufactured by almost all the pavement manufacturer companies in standard sizes. These standard sizes are 40x40 cm or 60x40 cm, with the height of 10 cm. The ratio of green area in these stones are around 30-40%. The ContiGrass Saddle 10 product can already fit to a cell with the dimensions of 8.4x8.4 cm with the height of 10 cm. The upper size limit of a cell size is 9.0x9.0 cm.

In case you are unsure, please request a grass pavement stone examination free of charges, or a free product sample to check for yourself.
Why is ContiGrass better than other solutions?


ContiGrass gives you an instant and beautiful result. And that is only the beginning of the list.

 1. ContiGrass already has grass on it, you just insert it into your grass pavement stone.
 2. You don’t need to wait months for the grass to grow.
 3. Installing ContiGrass is so much simple. It takes only a few minutes to install a square meter.
 4. The grass of the ContiGrass is lowered under the upper face of the grass pavement stone, therefore it is protected against treading.
 5. As it is with artificial grass, it will not dry out, and can stand the direct sunlight better than living grass do.
 6. The grass pavement stone is 3x more permeable to rainwater with ContiGrass.
 7. The lifespan of a living grass planted into the cells of the grass pavement stone is quite limited, whereas ContiGrass with artificial grass can last for even more than 10 years.
 8. Its maintenance is limited: no mowing, no watering…
 9. Its renovation is much simpler.
Won’t the plastic of the artificial grass melt from the heat it can be exposed to?


We have tried it and it did not melt.

Artificial grass can be exposed to heat from three sources: 1) from the Sun, 2) from the concrete, and 3) from the hot engine of a parking car.

 1. The heat from the Sun is the least important. It can heat up ContiGrass directly in a limited amount. Although the Sun can heat up the concrete material around the ContiGrass, which takes us to the next point.
 2. The concrete can reach 70-80°C of temperature on a warm sunny summer day. The threads of the artificial grass can resist this, maybe only a few would melt but that would not cause aesthetic problems. Most threads are protected by the insolating effect of the air that is between the concrete and the plastic. Therefore, the concrete is not a big problem.
 3. Nowadays, cars have a coverage from below. If there is none, still no problem, as the heat travels upwards in the air. The engine will surely not touch the grass, the insolating air in between then will protect the grass from melting.
Can I use it with stiletto shoes?


We think, stiletto shoes and grass pavement stones are a dangerous combination. This situation is not changed in either direction by ContiGrass. Walking on a grass pavement stone in stiletto shoes increases the risk of stumble. It requires extra care to walk on these pavements.

We do not take responsibility for events, when walking in stiletto shoes on grass pavement stones with ContiGrass results an accident. We recommend a quick shoe-change in the car before stepping onto the grass pavement stones.
Is it possible to order ContiGrass with a different shades and other thread length?


Partially, yes!

You can choose your ContiGrass with 4 different types of artificial grass. The Coplay Green has a thread length of 12 mm, Kirkstall and Lagoon of 25 mm, and Downton of 37 mm. The ContiGrasses with shorter thread length is recommended under low velocity vehicle traffic, such as garage ways and parking lots. ContiGrass with a longer thread length of artificial grass is recommended under pedestrian traffic or no traffic, like slopes. In case you have any question, please contact us.

ContiGrasses with different shades are not yet available. We are working on having such options in the near future too.
How can I calculate the amount of ContiGrass I need?


You have two options. 1) Either you ask us to calculate it for you, or 2) you calculate it yourself.

 1. You can request a grass pavement stone examination free of charge, and then we will do the math instead of you.
 2. Use any of our calculators to calculate the amount for yourself. We use them too, for the same calculations.
What formula do you use in your calculators?


Calculator no. 1

Saddle 10=5x*5y+(5x-1)*(5y-1)
Saddle 10H=(5x-1)*2+(5y-1)*2
where x=the length of one of the sides of grass paved area given in meters
and y=the length of the other of the sides on grass paved area given In meters.

Calculator no. 2

In principle, it is the same as calculator no. 1. We calculate the amounts for each rectangle that we sum. What makes it a bit more complicated is when we calculate the length of the shared sides of the neighboring rectangles. We calculate the difference between the perimeter of the whole grass paved area and the sum of the perimeters of all the rectangles, which result gives back a value where there should be ContiGrass Saddle 10 instead of Saddle 10H. These lengths in meters are then multiplied by 5, which is then added to the sum above. The amount of Saddle 10H is simply calculated from the perimeter of the whole area minus the corners:
Saddle 10H=perimeter*5-corners

Calculator no. 3

Saddle 10=a*b*6+(3*a-1)*(2*b-1) and
Saddle 10H=(3*a-1+2*b-1)*2
where a=the number of grass pavement stones along their 60 cm long side
and b=the number of grass pavement stones along their 40 cm long side

and

Saddle 10=a*b*4+(2*a-1)*(2*b-1) és

Saddle 10H=(3*a-1+2*b-1)*2
where a=the number of grass pavement stones along one of the 40 cm long sides
and b=the number of grass pavement stones along the other of the 40 cm long sides.

Angolam.png