Müfüves CG terület.jpg

Termékünk

A ContiGrass egy valós problémára ad frappáns megoldást

Prospektus szep gyepracs

Prospektus

Probléma

Gyeprácsokat általában parkolók, gépkocsi beállók, gyalogos és kisforgalmú utak burkolására használnak. Eredeti szándék szerint ezeket a burkolatokat azért építik, hogy elszivárogtassák a lezúduló eső egy részét, ami így kevésbé terheli a csatornahálózatot. A kialakuló zöld felület kialakítása is lehet egy szempont, bár az általános tapasztalat szerint nem marad sokáig zöld az ilyen terület.

A prospektusokban, és a látványterveken a gyeprács zöld és csodálatosan szép. A valóságban azonban a gyeprács nem képes életben tartani a füvet, így az ezzel a módszerrel készített burkolat hamar kopár, gyomos, igénytelen látványú felületté válik.

Valosag csunya gyepracs

Valóság

Ez a különbség törvényszerű, mert a füvesítés hagyományos technológiája eleve magában hordozza a fű tönkremenetelét. A megfelelően előkészített és lefektetett beton elemekre földet hordanak, azt szétterítik, és a fűmagot beleszórják. Ezt követően a következők szoktak történni:

  • Egy hirtelen jövő eső kimossa a magokat;

  • A beton felső síkjáig feltöltött föld felszínén áthaladó autókerék kitapossa a magot, a már kisarjadt füvet és az érett növényt is;

  • A frissen vetett magok még nem tudnak ellenállni a gyomok agresszivitásának, és a gyenge hajtás mellett megtelepszenek a gyomok is;

  • Ha ezek ellenére mégis megmarad a fű, az erősödő fű gyökere egyre dúsabb és tömörebbé válik, amitől kiemelkedik a beton síkja fölé, és szinte biztos, hogy az arra haladó járművek kerekei az eddig még ép gyökereket is kitapossák;

  • További veszély, hogy a nyári melegben felforrósodó beton elpárologtatja a vizet a földből, ami a fű kiszáradásához vezet;

  • A beton nyári forróság nélkül is jó nedvszívó, amitől a föld öntözés nélkül is gyorsan kiszárad.

Az így tönkrement gyeprács gazdaságosan nem javítható, és tartósan kiábrándító látványt nyújt. A problémára jelenleg nincsen fenntartható, könnyen kezelhető megoldás.

A ContiGrass ezeket a problémákat küszöböli ki!

Mufuves teszt gyepracs

Megoldás

A ContiGrass blokkosított fű, amelyet ezáltal sokkal egyszerűbb telepíteni, illetve cserélni, ha szükséges. A ContiGrass betétet a gyeprács üres cellájába kell helyezni. A telepítése rendkívül gyors, 2 perc alatt egy négyzetméterrel kényelmesen el lehet készülni. Egy átlagosnak tekinthető 20 m2-es kocsibeálló maximum másfél órányi munkát igényel, de abban a jól megérdemelt sörözés is benne van. Ezt követően a gyeprácsod nem csak üde zöld lesz, de ez a szép látvány tartósan meg is marad. Egy ContiGrassosított parkolóra még a parkolás is öröm lesz.

ContiGrass egy környezettudatos, praktikus megoldás, amely segíti a talajvíz fenntartását. Segítségével legalább 3-szor nagyobb mennyiségű esővíz tud beszivárogni a talajba, mint egy hagyományosan előkészített gyeprács esetén. Ez annak köszönhető, hogy a ContiGrass nem tölti ki a cella teljes térfogatát, ellenben azt az esővíz megteheti. Ez négyzetméterenként 32,5 liter térfogatot jelent, ami akár 100%-ban képes lehet elszivárogtatni egy 60 mm/órás esőt. Magyarországon a havi átlag csapadékmennyiség 50 mm körül mozog, a nyári szezonban előfordul, hogy helyenként 24 óra leforgása alatt 60 mm-nél több eső is leesik. A ContiGrassosított gyeprácsok helyén ez nem elfolyik, hanem lassan a talajba szikkad.

Elofuves teszt gyepracs

ContiGrass újrahasznosított műanyagból készül, valamint az alkalmazott műfű is a legújabb technológiával gyártott termék. A ContiGrass élettartama várhatóan legalább 10 év. Ez idő alatt csupán minimális karbantartást igényel, míg üde zöld felületet ad a kocsi alá.

A ContiGrass egy olyan megoldás, ami hosszú távon kedvez a pénztárcádnak is. Ugyanis, ha azt szeretnéd, hogy a hagyományosan előkészített gyeprács olyan szép legyen, mint a ContiGrassosított gyeprács, rengeteg időt és pénzt kell beleáldozni, mert évente lényegében elölről kell vele kezdeni a munkát. Az a pénz, amit ráköltesz, nagyjából 2-3 év alatt túl fogja lépni azt az egyszeri befektetést, amit a ContiGrassosított gyeprácsra költöttél.

A ContiGrass tehát egy gyors, praktikus és egyszerű megoldás, ami révén a Te füved lesz a zöldebb, nem a szomszédé!